Технолошки процес

Она што го прави WICE уникатен е начинот на кој се произведува!

Иако идејата за комбинирање на вино и сладолед звучи атрактивно, самиот процес е многу комплексен. Имено, точката на мрзнење на винскиот алкохол е -18°C, додека онаа на обичниот сладолед е 0°C. Кога се обидовме да ги споиме двата заедно, резултираше во нестабилна смеса од сладолед.

Но, најдовме решение! После две години активности за истражување и развој беше развиен уникатен технолошки процес за зголемување на точката на замрзнување на винскиот алкохол. Ова ни овозможи да го задржиме алкохолот замрзнат во сладоледот и на тој начин настана WICE.

Ве молиме, не го споредувајте WICE со „инфузиран“ сладолед со вино. Зборот „инфузиран“ значи дека додека мирисот и вкусот на виното остануваат во сладоледот, најголемиот дел од неговата содржина на алкохол всушност испарува. Нашата ТАЈНА формула го смени овој концепт овозможувајќи ви да ги имате вашите две задоволства во исто време. Крајниот резултат е една чаша сладолед со вино од 180 ml, кој содржи дури 50% вино.

Контакт

Доколку имате прашања пополнете ја формата, ќе добиете одговор за помалку од 24 часа.

ARE YOU OF LEGAL DRINKING AGE IN YOUR COUNTRY?